Werkzaamheden Edeseweg

Vanaf maandag 17 oktober voert Aannemingsmaatschappij van Gelder in opdracht van de gemeente Ede werkzaamheden uit aan de Edeseweg tussen Wekerom en Harskamp.

Wat gaan we doen?

Na inspectie van de Edesesweg dient er onderhoud uitgevoerd te worden om kwaliteit en de veiligheid van de weg te kunnen waarborgen. De weg is in 3 delen verdeeld:

 1. Vanaf rotonde Wekerom t/m plateau (drempel) nabij komgrens Wekerom;
  Hier gaan we enkel de bovenste laag asfalt vervangen, later komen de fietsstroken in rood weer terug door het aanbrengen van een coating. De inrichting op het kruispunt Laarweg veranderd. De rode coating wordt doorgetrokken naar de vrij liggende fietspaden.
 2. Vanaf het plateau (nabij komgrens) Wekerom tot aan drempel (komgrens) Harskamp;
  Na de resultaten van een asfaltonderzoek is besloten om het asfalt te versterken. Dit betekent dat we de bovenste laag asfalt verwijderen en vervolgens 2 nieuwe lagen asfalt terugbrengen. Hiermee gaat de weg met 6.5 cm omhoog. Vervolgens zullen wij alle aansluitende verhardingen en bermen op hoogte brengen. Naast het asfalt worden op diverse plekken de bermverharding (beton) vervangen en of nieuw aangebracht.
 3. Vanaf drempel (komgrens) Harskamp tot N310;
  Op dit deel is de urgentie voor dit jaar minder groot waardoor hier nu geen onderhoud wordt uitgevoerd.

Wanneer gaan we dit doen?

Week 42 – (17 oktober t/m 21 oktober) – Frezen asfalt en diverse voorbereidingen
Week 43 – (24 oktober t/m 28 oktober) – Asfalteren aanbrengen belijning
Week 44 – (31 oktober t/m 4 November) – Aanstraten inritten en afwerken bermen

Wat betekent dit voor u?

De weg wordt in week 42 en 43 afgesloten voor doorgaand verkeer. Er zal een omleiding worden ingesteld. Alle aanliggende percelen zullen bereikbaar zijn voor auto’s over de rijbaan of het fietspad. Verkeersregelaars zullen instructies geven of u gebruik mag maken van de rijbaan of het fietspad, ook worden er certificaten uitgedeeld (2st. per
perceel). Graag de certificaten op uw dashboard zichtbaar achter het raam plaatsen. Houd ook rekening met de volgende punten tijdens de werkzaamheden:

 • Wanneer u over het fietspad moet rijden houdt er dan rekening mee dat u stapvoets (20km/u) moet rijden. U bent dan namelijk te gast op het fietspad en de fietsers hebben te allen tijde voorrang.
 • Wanneer u de afsluiting in of uit rijdt; doe dit dan via de kortste route (dichtstbijzijnde aansluitende weg). We willen voorkomen dat u van de ene naar de andere kant door het afgesloten werkvak gaat rijden.

Vanaf week 44 zal de rijbaan weer toegankelijk zijn. U zult nog wel hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de aansluitende verhardingen en bermen. Tijdens de werkzaamheden wordt er gebruikt gemaakt van een halve baanafzetting.

Afvalinzameling, Openbaar vervoer & hulpdiensten

De afvalinzameling

In week 42 en 43 wordt het afval niet opgehaald binnen de afsluiting. Het is te onveilig om over het fietspad te rijden met vrachtverkeer en ook willen wij schade aan het asfalt voorkomen. Wij willen u vragen de container in de aanliggende wegen te plaatsen. Graag met de wielen van de weg af en 20cm tussenruimte zodat de zijlader de containers kan
ledigen. In week 44 is de afvalinzameling weer volgens planning. Indien gewenst kunnen wij u hierbij assisteren.

De Hulpdiensten

In week 42 t/m 43 is de rijbaan of fietspad altijd toegankelijk voor de hulpdiensten. Zij kunnen dan ook altijd uw perceel of omliggende percelen bereiken.

Het openbaar vervoer:

In week 42 en 43 zal de bus worden omgeleid. Week 44 rijdt de bus weer volgens planning.

Meer informatie en vragen

U kunt via de van Gelder App op de hoogte blijven van de werkzaamheden. U kunt de app downloaden op uw telefoon. Zoek in de downloadwinkel naar ‘Van Gelder Werk in Uitvoering’. Scrol naar beneden en klik op ‘Asfaltonderhoud Ede’. Vervolgens kunt in het menu kiezen voor het project in deze brief en dan vindt u daar de laatste stand van zaken over dit project op uw telefoon.