Gemeente Ede en De Realisatie ondertekenen koopovereenkomst 18 duurzame woningen!

De Realisatie is door de Gemeente Ede geselecteerd als ontwikkelaar voor het laatste deelgebied in de wijk Smachtenburg in Harskamp. Wethouder Peter de Pater en Ed de Moor van De Realisatie ondertekenden het koopcontract afgelopen woensdag in het gemeentehuis van Ede.

De Realisatie is een ontwikkelaar die alleen mee doet met tenders waar zij het verschil kunnen maken door niet alleen op prijs in te schrijven maar ook op het gebied van duurzaamheid en architectuur. Smachtenburg in Harskamp is zo’n tender waar de ontwikkelaar uit het verschil heeft gemaakt. De ervaring van de Realisatie ten aanzien van het ontwikkelen van duurzame nieuwbouwwoningen met natuurinclusieve maatregelen sluit goed aan bij de ambitieuze duurzaamheidsbeleid van de Gemeente Ede.

De woningen in Smachtenburgse Eng zijn door Van Bokhorst Architecten ontworpen als klassieke woningen. Door karakteristieke materialen en authentieke details in de architectuur sluiten we aan bij het dorpse karakter van de gebouwede omgeving. Ook landelijke kenmerken uit de verdere omgeving krijgen een plek in de architectuur. Denk bijvoorbeeld aan verticaal houtwerk dat kenmerkend is voor de boerenschuren in de omgeving, dit wordt op een aantal gevels toegepast.

Het uitgangspunt bij dit project is een met natuur dooraderd plan, waarbij we samen hebben gewerkt met landschapsbureau Droeze. De woningen zijn voorzien in groene daken, nestkastjes in blinde muren, insectenhotels, ontkoppeling van regenwater en ook de erfafscheiding wordt aangelegd.

De planning is om gelijk na de zomer te starten met de verkoop van achttien woningen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap-woningen en rijwoningen.

Voor nadere informatie verwijzen wij naar de website van De Realisatie (www.de-realisatie.nl).