De wijkambassadeur

Waarom een wijkambassadeur?

Als gemeente willen we er zijn voor al onze inwoners. Daarom is iedere wethouder ambassadeur van een dopr of wijk. Hij of zij praat met en luistert naar de bewoners.

Wat is een wijkambassadeur?

Een wijkambassadeur heeft speciale aandacht voor uw dorp of wijk. Wilt u het bestuur van de gemeente iets vertellen over uw buurt? Dan kan dat bij deze wethouder. Hij of zij is aanwezig bij evenementen of openingen en gaat soms nar overleggen van bewonersplatformen of een dorpsraad.

Wat is het voordeel van een wijkambassadeur?

De wijkambassadeur is de verbinding tussen u als inwoner en het bestuur van de gemeente. Hij of zij weet wat er leeft en speelt. Hiermee klinkt uw geluid ook door aan de bestuurstafel van burgemeesters en wethouders.

Wijkambassadeur en ambtelijke organisatie

De wijkambassadeur pakt niet alles zelf op. Hij of zij kan u bijvoorbeeld in contact brengen met een andere wethouder. Ook de gebiedsmanager heeft een belangrijke rol. Deze ambtenaar is uw eerste aanspreekpunt als het gaat over de leefbaarheid van uw dorp of wijk. Heeft u ideeën om iets te veranderen in uw wijk of wilt u een activiteit organiseren? Neem dan contact op met de gebiedsmanager. Het wijkteam kijkt samen met u hoe we hierbij kunnen ondersteunen.

Wie is uw ambassadeur?


Arnold Versteeg
arnold.versteeg@ede.nl