Landgoeddag Landgoed Harscamp

Het landgoedherstelplan gaat van start
In het kader van het project Levend Landschap Harskamp nodigen wij u uit om er bij te zijn als wethouder Willemien Vreugdenhil de eerste hoogstam fruitboom aanplant op Landgoed Harscamp op zaterdag 14 december om 10.00 uur.
Locatie Edeseweg 188, op het landje van de familie Mackay, bij de monumentale eiken, achter de tuin van de dienstwoning.
In totaal zullen er 8 fruitbomen worden aangeplant. Wilt u hieraan meedoen, dan graag uw eigen schop of spa meenemen.
Een partytent met koffie/thee en iets lekkers zorgt voor de inwendige mens.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van het project Landgoed Harscamp, waarin door samenwerking van de werkgroep Levend Landschap Harskamp en een aantal eigenaren van het Landgoed Harscamp een landgoedversterkingsplan is opgesteld om het landgoed mooier te maken.
Deze winter gaat de gemeente de beukenlaan, in de volksmond ook wel de Boslaan genoemd, opknappen. Ook de groenstrook langs de Molenweg valt hieronder. De beplanting tussen de sloot en de Molenweg wordt gesnoeid, niet inheemse struiken en bomen en scheve bomen worden gekapt, tuinafval wordt verwijderd. De greppels langs de lanen worden schoongemaakt.
Begin 2020 worden er in de lanen wandelpaden van granietgruis aangelegd. Er worden 2 nieuwe bruggen geplaatst men naambordjes Landgoed Harscamp. Er worden inheemse struiksoorten aangeplant in de groenstrook langs de Molenweg, tussen de overblijvende bomen. Langs de Molenweg worden extra keien geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *